Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В американському штаті Орегон є ліс, який здатен покращити настрій тим, хто проїжджає повз нього. Кожної осені на покритому деревами схилі пагорба з’являється гігантський жовтий смайлик.



Діаметр величезної усмішки становить приблизно 100 метрів. Зроблена вона з двох різних типів хвойних порід, одна з яких змінює колір восени, інша – залишається зеленою увесь рік.

Читати  Українці поки не можуть полетіти до Грузії: продовжено заборону на більшість авіарейсів

Звідки взявся гігантський смайлик

Історія орегонського смайлика бере свій початок з 2011 року. Компанія Hampton Lumber, якій належить ця територія, під час операції з відновлення лісів вирішила трохи повеселитися. Після планової вирубки дерев лісники вживають заходів, щоб забезпечити відростання здорового лісу. Залежно від місця розташування та середовища вони часто висаджують саджанці декількох різних порід дерев.

Читати  У Нідерландах вчені знайшли антитіло до коронавірусу

Ідея смайлика з’явилася у Девіда Хемптона та нашого колишнього менеджера з лісових господарств Денніса Кріла. Коли ми збирали урожай, ми знали, що ця область є добре помітна для людей, які їдуть по шосе. Тож Девід та Деніс побачили можливість для розваг,
– розповіла представниця Hampton Lumber.

Як створювали усмішку

  • Спочатку лісники визначити межі кола за допомогою мотузки.
  • Потім на місці очей та рота вони посадили дугласову ялицю, а решту обличчя заповнили модриною, яка на відміну від більшості хвойних дерев втрачає хвою восени та жовтіє.
  • Загалом лісники витратили тиждень на те, щоб висадити необхідну кількість дерев.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *