Travel News

Чому мандрівники, що піклуються про екологію, повинні думати про свій вибір їжі у відпустці

Шкідливі викиди вуглецю в повітря, пов’язані з відпочинком, відбуваються не лише завдяки авіаперельотам та іншому транспорту. Нові дослідження показують, що проживання та харчування можуть мати більший вплив для навколишнього середовища, особливо при проживанні за системою «все включено».



Дослідники з університету Квінсленда і шведського університету Лунда виявили, що в деяких випадках, їжа, яку ми їмо, може перевищувати витрати на проживання, енергію і транспорт в залежності від тривалості перебування. В рамках невеликого пілотного дослідження, проведеного на замовлення групи з екологічного туризму Responsible Travel, дослідники проаналізували чотири європейських свята і розрахували викиди вуглецю для проживання, харчування та транспорту (в Лондоні).

Було встановлено, що протягом 10-денної відпустки на курорті, що працює за системою «все включено», викиди від їжі становили 110 кг на людину, в той час як транспорт, включаючи зворотний рейс, таксі й поїзд з Лондона, становив 102 кг.
Тим часом, в 10-денній відпустці з самообслуговуванням в Хорватії було значно менше викидів на одну людину на продукти харчування (28 кг), зате транспорт — включаючи переліт, автобус і паром — становив 243 кг.
В ході дослідження також з’ясувалося, що в багатьох чотиризіркових готельних мережах викиди вуглецю вчетверо менше. Це пояснюється тим, що розкішні готелі, як правило, мають більше барів, ресторанів та інших розваг, які працюють цілодобово.  В доповіді наголошується на необхідності того, що туристична індустрія повинна запропонувати більш широкі варіанти харчування на рослинній основі, мінімізувати втрати продуктів харчування, зосередитися на місцевих, сезонних продуктах і перейти до поновлюваних джерел енегрії.

Exit mobile version