Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту вперше за 35 років існування відкриють дві нові експозиційні зони із гуцульською хатою та будинком Підгір’я.


Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

“Уперше за 35 років існування у Чернівецькому обласному музеї архітектури та побуту відкриють нові об’єкти. Ідеться про старовинні оселі буковинців – гуцульську хату та хату Підгір’я. Їх відшукали у селах краю та розібраними привезли до скансена. Тут майстри відновили будинки та відтворили у них інтер’єр сторічної давнини”, – йдеться у повідомленні.

Читати  До двох років. Прогнози вчених про термін епідемії

Відкриття нових об’єктів запланували на 14 жовтня. Як пояснив директор закладу Іван Пілат, саме цього дня 1986 року музей розпочав роботу.

“Проєкт музею також виграв грант у Буковинському культурному фонді. За ці гроші у хаті Підгір’я обладнали піч, у якій плануємо готувати різноманітні традиційні страви регіону та частувати ними гостей і туристів”, – пояснив Пілат.

Читати  Баварія не відмовиться від різдвяних ярмарків на тлі посилення карантину

За його словами, наїдками з печі пригощатимуть і 14 жовтня, зокрема, можна буде скушувати голубці, начинку та інші смаколики. Також на відвідувачів свята чекають запальні співи та танці.

Початок дійства – о 13:00.

Вхід до музею цього дня буде безкоштовним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *