Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту вперше за 35 років існування відкриють дві нові експозиційні зони із гуцульською хатою та будинком Підгір’я.


Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

“Уперше за 35 років існування у Чернівецькому обласному музеї архітектури та побуту відкриють нові об’єкти. Ідеться про старовинні оселі буковинців – гуцульську хату та хату Підгір’я. Їх відшукали у селах краю та розібраними привезли до скансена. Тут майстри відновили будинки та відтворили у них інтер’єр сторічної давнини”, – йдеться у повідомленні.

Читати  Українець на велосипеді підкорив вулкан заввишки 6 тисяч метрів

Відкриття нових об’єктів запланували на 14 жовтня. Як пояснив директор закладу Іван Пілат, саме цього дня 1986 року музей розпочав роботу.

“Проєкт музею також виграв грант у Буковинському культурному фонді. За ці гроші у хаті Підгір’я обладнали піч, у якій плануємо готувати різноманітні традиційні страви регіону та частувати ними гостей і туристів”, – пояснив Пілат.

Читати  У національному парку "Сноудонія" помилково запропонували відвідати "зону сексу"

За його словами, наїдками з печі пригощатимуть і 14 жовтня, зокрема, можна буде скушувати голубці, начинку та інші смаколики. Також на відвідувачів свята чекають запальні співи та танці.

Початок дійства – о 13:00.

Вхід до музею цього дня буде безкоштовним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *