Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Осінь ідеальний період для міських вікендів. Саме зараз так хочеться неспішно вивчати нові міста, відвідувати затишні кав’ярні та куштувати щось смачненьке. Адже сезон купальників вже позаду.



Північна Македонія 

Правила в’їзду: для перетину кордону вам знадобиться один з  документів: довідка про вакцинацію, негативний тест зроблений за 72 години до в’їзду, довідка про перенесене захворювання протягом останніх 45 днів, починаючи з 3 дня одужання або ж негативний результат експрес тесту на антиген зроблений за 48 годин до в’їзду. Також зверніть увагу, що для входу в кафе, ресторани, бари, відвідування концертів та ін. потрібно показати довідку про вакцинацію або ж довідку про те що ви перехворіли на Covid – 19. Перед поїздкою обов’язково перевіряйте актуальні зміни в правилах на сайті.

Скоп’є 

Мости через річку Вардар – місто поділене на дві частини річкою, з одного на інший берег веде серія мостів. Найцікавіші – це  міст цивілізацій та міст мистецтва. Обидва по периметру прикрашені пам’ятниками. Це до речі, одна з фішок столиці, місцеві навіть жартують що в Скоп’є більше пам’ятників, ніж жителів.

Міленіумський хрест – найвищий пам’ятник розпяттю в світі, висота його 66 метрів. В 2002 році був споруджений на одній з вершин гори Водно в честь 2 тисяч років з часу хрещення Македонії. В середині хреста знаходиться ліфт, який доставляє туристів на оглядовий майданчик .Дістатись до пам’ятника, можна на фунікулері.

Район Чаршія – це другий по величині східний базар на Балканах. Більший тільки в Стамбулі . Тут квартали магазинів, затишних ресторанів та кебабних. Місцеві кажуть, що в Чаршії найсмачніший кебаб в Скоп’є.

Читати  Що подивитися у Тернополі: 5 примітних туристичних принад міста

Фортеця Кале – венеціанська фортеця, історія якої тягнеться ще з 11 століття. Споруда знаходиться на березі річки Вардар прямісінько в центрі міста. В середині фортеці знаходиться парк, де люблять прогулюватись туристи та місцеві.

Охрид 

Охридське озеро – починати знайомство з містом варто з оглядової екскурсії на катері по Охридському озері. Це ідеальна можливість роздивитись гори, кам’яні храми, скупчення білих будиночків з коричневими дахами та навіть побачити снігові верхівки Албанських гір. Адже саме по озеру проходить кордон між Північною Македонією та Албанією.

Церква Йована Канео – Охрид називають містом храмів, тут їх аж 365 звісно ж всі храми обійти за декілька днів неможливо. Тож рекомендуємо завітати до найвідомішого та найстарішого, а саме  церкви Йована Канео. Вона була побудована в 13 столітті. Храм знаходиться на обриві прямісінько над Охридським озером. А над будівлею є оглядовий майданчик з видом на церкву, озеро та все місто.

Португалія   

Правила в’їзду: вам знадобиться сертифікат про вакцинацію або ж негативний результат ПЛР-тесту зроблений не більше ніж за 72 години до перетину кордону. Такі обмеження не стосуються дітей до 12 років. При поселенні в готелі та хостели також потрібно показати сертифікат або результат ПЦР-тесту.

Лісабон 

 Музей Азулежу – азулежу це традиційна декоративна плитка в Португалії та Іспанії. Зазвичай, нею прикрашають фасади будівель біля яких так полюбляють фотографуватись туристи. Музей знаходиться в історичній будівлі, яка була заснована в 1509 році. І це ідеальне місце, щоб почати знайомство з культурою країни.

Читати  Україна напрацює концепції культурних маршрутів у спільному з Європою просторі – Ткаченко

Вежа Белен – локація, яку важко оминути. Адже вона приваблює  своїм розташуванням прямісінько на річці Тахо, а також  архітектурою, яка нагадує середньовічний замок. За 6 € ви зможете прогулятися по всіх залах вежі та вийти на оглядовий майданчик, який знаходиться на вершині будівлі.

Міст 25 квітня – один з символів Лісабона, що з’єднує столицю з містом Алмана. Біля нього часто збираються туристи, щоб насолодитись панорамою міста. А щоб роздивитись столицю з води сідайте на автобус №753, який відправляється від площі маркіза де Помбала і їде через міст.

Фунікулер Глорія – доставляє пасажирів від площі Решторадуреш до зупинки Bairro Alto вже 136 років. Також неподалік від кінцевої зупинки знаходиться São Pedro de Alcântara – один з найгарніших оглядових майданчиків міста.
Лайфхак: щоб  зекономити на громадському транспорті придбайте картку та поповнюйте її перед поїздкою. Вартість квитка в водія 3.70 € на дві поїздки з карткою це буде коштувати – 2.60 €.

Ліфт Санта – Жушта – ще один старовинний підйомник міста, знаходиться прямісінько в центрі Лісабона. Це місце дуже легко впізнати, по черзі туристів. На вершині конструкції розташований оглядовий майданчик з якого видно все місто. З транспортною карткою підйом коштує 1.30 €. А вхід на оглядовий майданчик 1.50 €.

Читати  Найбільші озера світу

Туреччина 

Правила в’їзду: потрібен один з трьох документів: сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест зроблений не пізніше ніж за 72 години до приїзду або ж експрес-тест зроблений за 48 годин до приїзду.  Також необхідно заповнити форму на сайті Міністерства охорони здоров’я Туреччини та роздрукувати або зберегти на смартфоні.

Стамбул 

Блакитна мечеть – розпочнемо з класики, адже мечеть без сумніву символ міста. Її побудував Султан Ахмет ще в 1616 році та будівля і досі вражає архітектурою та розмірами. Тільки уявіть, що в великому залі мечеті одночасно можуть розміститись 35 тисяч людей.

Айя – Софія – ще один пункт зі списку классики. До будівництва собору Святого Петра в Ватикані Айя-Софія була найбільшим храмом християнського світу.  Споруда знаходиться навпроти Блакитної мечеті, тож буде логічно продовжити знайомство з містом цією локацією.

Гранд базар – не просто найбільший ринок в світі – це ціле місто в місті. Тільки уявіть: 61 вулиця, 4400 кіосків та магазинчиків, фонтани, мечеті, школа та навіть баня. Здається, тут можливо придбати все та ще й можна поторгуватись.

Топкапи – візит до цього двірцевого комплексу просто обов’язковий для фанатів серіалу “Величне століття”. Так так, саме в цьому палаці мешкав Султан Сулейман та Роксолана. Тут ви зможете детально роздивитись розкішне оздоблення інтерєрів. Але найголовніше це тераса з якої відкривається неймовірний вид на Босфор та місто.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *