Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Завершено дослідження, яке демонструє процвітання дикої природи в зоні відчуження Фукусіми, після ядерної катастрофи на АЕС в 2011 році. Вивчили дані з 106 віддалених камер, розташованих уздовж градієнта радіологічного забруднення, зібраних на протязі 4-місячного періоду. Області навколо реактора були евакуйовані після витоків радіації, що сталися в результаті пошкодження в період землетрусів і цунамі. Тоді на основі прогнозованих доз опромінення людей, урядом Японії було створено три зони евакуації , в результаті чого 154 000 жителів виселили. Починаючи з 2016 року, людям дозволи повернутися в райони з більш низьким рівнем забруднення. Проте лише близько 5% з них вирішили відновити своє місце проживання.



Еколог дикої природи Джеймс Бізлі з Університету Джорджії та його колеги прагнули побачити, як популяція тварин буде вести себе після катастрофи.
Дослідження показали, що незважаючи на наявність радіологічного забруднення, деякі види залишаються там і досі. Серед них дикі кабани, єноти та японські макаки, ​​які, як правило, уникають районів, де проживають люди.

Читати  Життя в казці: фото найкращих маленьких містечок на планеті

Крім того, дослідники прийшли висновку, що якщо й існують які-небудь наслідки радіологічного опромінення ссавців в зоні відчуження, вони проявляються в індивідуальному або молекулярному масштабі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *