Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Ведучий тревел-шоу “Середземноморський check-in” на каналі НЛО TV Ілля Луценко звик до того, що подорожі – постійна складова його життя. Крім поїздок по світу в зв’язку зі зйомками шоу, Ілля встигає відкривати для себе нові країни під час відпусток. Але світ змінився – пандемія коронавірусу внесла свої корективи. У планування поїздок в першу чергу.



Поговорили з Іллею про те, як зміниться формат подорожей після карантину (які напрямки будуть в пріоритеті, а яким країнам доведеться поборотися за туриста) і як карантин змінив самого ведучого.

Ілля! Якими, на твій погляд, будуть подорожі за кордон після пандемії коронавірусу?

Мені здається, що подорожі не зміняться за своєю формою. Просто додадуться обов’язкові елементи, такі, як маски і рукавички. Для затятих мандрівників гроші ніколи не були проблемою – вони завжди знайдуть можливість. Мені самому цікаво, яким буде літо для туристичних країн. Адже у звичайних людей закінчуються гроші. Але, з іншого боку, багато держав і авіакомпаній будуть робити великі знижки для залучення туристів. Наприклад, Італія обіцяє знижки до 50% на екскурсії та житло, а Booking дарує додаткові ночі проживання. Коротше, форма туризму не зміниться. У кого є вільні гроші, цього літа зможе вигідно відпочити.

Що кардинально зміниться в сфері туризму після того, як всі межі відкриють? Як це торкнеться шоу “Чекін” і звичайних поїздок?

Читати  Новий зліт старого літака: як близнюки створили палестино-йорданську кав’ярню зі старого Boeing

Мені здається, що кардинально нічого не зміниться. Просто всі люди будуть шукати вигідніші та дешевші країни, міста, готелі для відпочинку. І шукати дешевші або безкоштовні активності, музеї, гідів і так далі.

Нас, як телепроєкт про подорожі, це теж зачепить. Урізаються бюджети, і ми будемо шукати доступніші та вигідніші варіанти країн і міст для зйомок телепроєкту. Також, на мою думку, люди з нашої сфери будуть розвивати напрямок діджитал. Адже для того, щоб подорожувати, часом можна не виходити з квартири – технології дозволяють. Ще перспективно розвивати напрямок віртуальної реальності. Навіть ведучий не потрібен. Їде оператор, знімає локації, голос за кадром начитує інформацію, а ти, лежачи на дивані, знаходишся у бандитському кварталі Панами або цілуєшся з арабом під Ейфелевою вежею. Кайф? Гаразд, згоден, давайте викреслимо бандитський квартал Панами, Париж красивіший.

На твій погляд, після коронавірусу люди будуть обережніші у виборі нових напрямків для подорожей?

Думаю так. Швидше за все, люди менше захочуть летіти до азійських країн – Китаю, Кореї, Сінгапуру, Японії. З двох причин. Звідти пішов вірус, і ці країни досить дорогі. Також можуть побояться їхати до Італії чи Іспанії. Це через обережність. Коротше, країни де було найбільше хворих, будуть вибиратися дуже акуратно і це зрозуміло, тому що страшнувато летіти туди, де були сильні спалахи захворюваності.

Читати  6-річний хлопчик збирає понад 97 тисяч доларів на австралійську лісову пожежу, продаючи глиняних коал ручної роботи

Коронавірус може посприяти розвитку внутрішнього туризму? Які місця в Україні ти радиш відвідати для відпустки або просто на вихідні?

100%! Я раджу цього року всім жителям України проїхатися по нашій Батьківщині, тому що у нас дуже багато класних місць. Якщо ви хочете потусити і подивитися на сучасну культуру – ласкаво просимо до Києва. Хочете моря і сонця? Велкам ту Генічеськ, Кирилівка, Бердянськ, Одеса. Хочеться в лісок, на природу, грибів? Ласкаво просимо в Карпати. Всі звикли туди їздити взимку, але влітку Карпати просто прекрасні. Це відмінний відпочинок для любителів походів, гір, озер. Любіте екстрим, гірські сплави? Супер, мчить до Вінниці. Там водоспади поруч, річки бурхливі: освоїте рафтинг, отримаєте кайф від нового досвіду і позитивні емоції.

Які твої плани щодо поїздок за кордон зруйнував коронавірус?

Я поки не планую відпочинок за кордоном. Цього року хочу, щоб було саме так. Мене влаштовує варіант бути і відпочивати в Україні. Тим більше, що через вірус відмінилися зйомки нового сезону тревел-шоу. Найімовірніше, будемо знімати на європейській частині континенту. І мені це теж подобається. Єдине, якщо вийде назбирати достатню суму грошей, то я б зробив собі подарунок на день народження і полетів би на острови Фіджі. Це моя мета або мрія, поки не розумію.

Читати  Плоскі будинки зі всієї України: вони дійсно існують

Яку країну ти плануєш відвідати в першу чергу після того, як всі кордони відкриють?

Голландію та Іспанію. І в Португалію хочу – ніколи не був там.

Розкажи про свої плани на літо?

На літо поки нічого не планую. Я взагалі ніколи особливо не планую. А такі речі, як коронавірус дуже допомагають у цьому. Влітку я буду намагатися подорожувати українськими містами та селами. Люблю гарні українські села. Села, де пульсує життя. Таких мало, але вони є.

Багато зараз говорять, що карантин вплинув на їх відчуття навколишнього світу та переоцінку цінностей. А як змінився ти після послаблення карантину?

Так, трохи вплинув. Я зрозумів, що занадто багато грошей витрачав на непотрібні речі. Зрозумів, які речі мені подобаються, а які – ні. Зрозумів наскільки важливе слово “корисність”. Коли вибираючи їжу, одяг, фільм, книгу ти починаєш думати: “Стоп, а наскільки мені це буде корисне?” Не знаю чому, але під час карантину я став відчувати себе легше, якось простіше дивитися на речі, легше жити. Може, це через те, що мені ось-ось 30? Але я зрозумів, що в ідеалі потрібно бути завжди на поготові: “Не розслабляти булки”, мити руки, не соромитися носити маски, стежити за своєю безпекою. Але найголовніше, що я усвідомив, – це то, що Бог єдиний.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *