Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Американка Лексі Елфорд (Lexie Alford) встановила новий рекорд Гіннесса і стала наймолодшою ​​мандрівницею, що побувала в усіх країнах. У свої 21 рік 177 днів вона відвідала 195 держав і суверенних територій. На це у неї пішло два роки, і в категорії «найшвидшої подорожі» цей рекорд не побитий. Він належить іншій американській туристці, 22-річній Тейлор Демонбрюн (Taylor Demonbreun), яка об’їхала планету за 1 рік і 189 днів.



Проте, Лексі поки залишається наймолодшою ​​мандрівницею, що побачила всі країни світу. Її сім’я володіє туристичним агентством в Каліфорнії, і завдяки цьому Лексі з дитинства «живе на валізах». Бажання поставити рекорд з’явилося у неї в 18 років – і до цього моменту вона вже бувала в 72 країнах.

Читати  Як виглядає Національна галерея у Берліні після реконструкції

Вона закінчила школу і вступила до коледжу на два роки раніше однолітків, і паралельно почала працювати консультантом з подорожей. Це допомогло їй накопичити початкову суму на реалізацію ідеї, а крім цього, вона продовжувала консультувати онлайн і під час поїздки.

Подорож Лексі почалася в жовтні 2017 року – дівчина попрямувала до Центральної Америки, потім в Південну – це найближчий напрямок з Каліфорнії, і там вона вже бувала. А потім вона мала нову пригоду: перше знайомство з Європою і далі – в Азію, Австралію і Африку. Країною, що завершила цикл, став Мозамбік – його Лексі відвідала в жовтні 2019 року.

Шлях був непростий – на острівних державах Південної частини Тихого океану Лексі спіткало почуття самотності. У Західній Африці виявилися найскладніші візові вимоги, сама нерозвинена інфраструктура, і до того ж дівчина підхопила малярію.

Іноді Лексі переривала подорож і поверталася додому – відпочити. Втім, вона і не ставила перед собою мету поставити швидкісний рекорд: своєю місією вона називає бажання показати людям красу планети, різні культури і традиції. Подорож по всіх країнах світу дало їй неоціненний досвід, і тепер Лексі до своїх звичайних туристичних пропозицій додає курси про бюджетні поїздках і інші корисні поради.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *