Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Наша колега Наталія була в числі перших туристів, хто полетів в Туреччину цього літа, аби побачити все на свої очі, і готова поділитися своїми враженнями. Вона побувала в курортних містах Анталійського узбережжя Середземного моря.



Реєстрація в аеропорту Бориспіль

Приїжджати в аеропорт краще заздалегідь, хоча би за 2,5 години до вильоту, щоб спокійно пройти всі контролі.  Магазини Duty Free  працюють в звичайному режимі, кімнати для паління – ні. Ті, хто палить IQOS,  можуть це робити в спеціально відведених місцях.

Переліт

В літаку не було вільних місць, заповненість – максимальна. Обов’язкова умова – маска, але дискомфорту я не відчула. При посадці виміряють температуру.

В літаку видають спеціальний бланк,  де пасажир має надати інформацію про контакт з хворими на COVID 19 та інформацію про відвідання інших країн за останні 14 днів, якщо такі були. Цей бланк забирають вже безспосередньо в аеропорту прибуття.

Прибуття в аеропорт Анталії

Всі намагаються тримати дистанцію, працівники аеропорту слідкують за цим. Тут стоять теплові камери, які вимірюють температуру прибуваючих туристів автоматично. Подорожуючих з підвищеною температурою попросять відійти в сторону і пройти додаткове обстеження.

Читати  Лютий розпродаж в Ryanair: куди можна полетіти з України й за скільки

Трансфер

В автобусі пасажири сидять по одному. Якщо, наприклад, автобус розрахований на 30 місць, то буде заповнений наполовину.

В готелях

Всі працівники в готелях проходять спеціальні курси для роботи з туристами в умовах пандемії. На рецепції стоять теплові камери, які вимірюють температуру кожного прибуваючого. При заїзді в готель туристів просять заповнити спеціальну анкету про відвідування інших країн та контакти з хворими на covid. Маски в готелях можна не одягати, так само на території та в ресторанах. Також готелі заявляють, що виділили і підготували спеціальні номери /кімнати для туристів на випадок захворювання на Covid 19. Наразі номери після гостей провітрюються протягом доби. По всій території встановлено безліч санітайзерів, є спеціальні килимки-дезінфектори для взуття.

Ресторани в готелях

Самообслуговування в ресторанах наразі немає. Їжа знаходиться за склом і її видають офіціанти в рукавичках і масках. Біля кожної стійки з їжею є спеціальна розмежувальна лінія, за яку не бажано заходити. Столи в ресторанах розставлені  згідно установленої дистанції. Деякі готелі пропонують систему харчування a la carte.

Читати  Івано-Франківськ готується до ягідного фестивалю з гастрономічним рекордом

Басейни та пляжі

Басейни працюють в звичайному режимі, тут все стандартно. Персонал періодично проводить забір води для аналізу. Шезлонги розташовані на відстані один від одного з урахуванням необхідної соціальної дистанції, постійно дезінфікуються. На пляжах все так само, але дистанції між шезлонгами дотриматися вдається не всім готелям. Проте зараз це не критично, оскільки відпочиваючих ще небагато, але їхня кількість буде збільшуватися з кожним днем. Продезинфіковані  рушники подаються в індивідуальних пакетах, напої в одноразовому посуді.

 Дитяча анімація та розваги

Анімація в готелях є, але не така активна як раніше. Її собливістю є те, що вона вся відбувається на свіжому повітрі. На дитячих ігрових майданчиках є обмеження по кількості дітей. Крім цього іграшки, які неможливо продезінфікувати, прибрали. Є також вечірні шоу, організовані власними силами та привозні, але не такі як раніше. Європейські команди, нажаль, ще не можуть прилетіти до Туреччини. 

Читати  Нові вимоги щодо в’їзду до Туреччини вступили в дію

SPA та спорт

СПА-центри та спорт-зали працюють, але є обмеження по кількості людей, які можуть одночасно перебувати там. Тому потрібно попередньо забронювати час. В сауни пускають по 8 чоловік, після чого вони обробляються. Деякі спортивні розваги, де присутній контакт, під забороною.

Розваги поза готелем

В Анталії магазини працюють, а в інших курортних містах багато ще об’єктів зачинено.  Екскурсійні програми є і за дуже доступними цінами, оскільки немає напливу людей.


Той момент, що непотрібно робити ніяких тестів, робить Туреччину доступнішою для поїздок. Країна дуже ретельно підійшла до організації відпочинку та боротьбі з вірусом, тут передбачені найдрібніші деталі для захисту туристів. Але цього року не всі готелі працюватимуть, деякі ще чекають на отримання сертифікату. Але, на думку Наталії, якщо є можливість відпочити цього року, то краще це зробити саме в в цій країні.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *