Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

13 листопада рівень води перевищив позначку в 187 см. Вище – на 198 см – acqua alta піднімалася тільки в 1966 році.

La Stampa повідомила про двох загиблих на острові Пеллістріна, розташованому на вузькій смужці суші між Венеціанської лагуни і Адріатичним морем. Одну людину вбило струмом у власному будинку, другий був знайдений мертвим в іншому місці.



Мер Венеції Луїджі Бругнаро заявив, що готовий оголосити надзвичайний стан в місті. «Ситуація драматична, ми просимо уряд допомогти нам. Ми заплатимо високу ціну. Все це наслідки змін клімату », – прокоментував мер і додав, що ця повінь залишить на місті незгладимий відбиток у всіх сенсах.

Читати  У канали Венеції повертаються гондоли

Жителі міста і туристи ходять по вулицях в високих гумових чоботях. Деякі пам’ятки сильно затоплені і закриті для відвідувань. На площі Сан Марко – однієї з найбільш низько розташованих частин міста, рівень води відчутно вище, ніж в інших районах, пише independent.co.uk.

Три водних автобуса, що курсують по каналах Венеції, затонули, але про жертви не повідомляється. Торгівля і бізнес у багатьох частинах міста припинені. У магазинах працівники намагаються врятувати від води свої товари.

Читати  Назване найкраще місто світу 2020 року

Рівень приливу місцеві відстежують за допомогою додатка Hi! Tide Venice. Мандрівникам цей апплікейшн допомагає складати безпечні маршрути.

Чи реально зараз дістатися до Венеції?

Авіакомпанії працюють в звичайному режимі. Але тим, хто планує поїхати до Венеції або виїхати з неї, рекомендують заздалегідь звернутися до служби підтримки аеропорту. Можливо, доведеться дістатися до міста по суші. «Водне сполучення залишається складним через приливу», – йдеться на сайті венеціанського аеропорту Марка Поло.

Читати  «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» запускає ДОДАТКОВИЙ НІЧНИЙ ЕКСПРЕС У «БОРИСПІЛЬ»

Як йдуть справи з готелями?

У багатьох готелях зникла електрика і не працюють насоси для викачування води. Туристів з номерами на першому поверсі евакуювали на верхні поверхи, так як вода піднялася. У готелях постояльцям пропонують одноразові гумові чоботи, щоб вони могли виходити на вулицю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *