Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Таїланді порушення вимог влади щодо дотримання заходів у зв’язку з коронавірусом каратиметься штрафом до 3 тис 300 доларів США або позбавленням волі на строк до одного року.



Посольство України озвучило рекомендації українцям в разі відвідування Таїланду.

Як ідеться у заяві Посольства України в Таїланді, “станом на 13 березня в Королівстві Таїланд підтверджено 75 випадків захворювань на коронавірус (COVID-19), у тому числі один летальний”.

Уряд королівства ухвалив та запроваджує низку превентивних заходів, спрямованих на стримування поширення коронавірусу, зокрема відкриття інформаційно-моніторингового центру, введення більш жорстких візових режимів з рядом країн, медичний скринінг у пунктах пропуску через кордон, практику самостійного 14-денного карантину, обов’язкову дезінфекцію поштової кореспонденції тощо. Водночас нові випадки ураження коронавірусом, хоч і поодинокі, фіксуються майже щодня.

Читати  Вінницька вежа Артинова зазвучала новими мелодіями

Посольство просить українців врахувати низку рекомендацій під час планування поїздки до Таїланду поряд із загальновідомими медичними рекомендаціями.

Зокрема при в’їзді до країни може виникнути необхідність заповнення форми опитування, і для економії часу перебування в аеропорту рекомендується заповнити її завчасно; працівник імміграційної служби Таїланду може попросити вказати в імміграційній картці номер мобільного телефона, яким особа користуватиметься в країні (тайський або іноземний), для можливого подальшого контакту з питань, пов’язаних з коронавірусом (самокарантин, моніторинг з боку тайських лікарів тощо); перед поїздкою слід обов’язково оформити поліс медичного страхування, який включатиме покриття медичних витрат внаслідок ймовірного ураження коронавірусом.

Виявлення при в’їзді в країну симптомів коронавірусної інфекції матиме наслідком примусове направлення на тестування/карантин/лікування до одного із тайських медичних закладів. За відсутності медичного страхування або якщо страховий поліс не покриває такі видатки, варто бути готовими до сплати вартості діагностики/лікування за власний кошт, що може бути фінансово обтяжливим (вартість лише тесту на коронавірус в різних лікарнях може становити від 100 до 700 доларів США).

Читати  У Великій Британії з'явилася незвичайна туристична пам'ятка

Якщо виникла підозра на захворювання, рекомендується невідкладно звернутися до найближчого медичного закладу або зателефонувати на «гарячу лінію» Департаменту контролю захворювань при Міністерстві охорони здоров’я Таїланду – 1422 (можливі послуги карети швидкої допомоги), а також інформувати посольство України.

“Варто також зауважити, що Королівство Таїланд на законодавчому рівні визнало такі країни і території як КНР (включно Макао і Гонконг), Південна Корея, Італія та Іран зонами підвищеної небезпеки поширення коронавірусу. Особи, які прямують транзитом/прибувають до Таїланду із зазначених країн/територій, можуть бути визнані (за рішенням медичного працівника при перетині кордону) об’єктом додаткових карантинних заходів (перебування протягом 14 днів вдома, щоденне інформування медичних працівників про стан здоров’я тощо)”, – йдеться у заяві.

Читати  Найвідоміший льодовик Італії може повністю зникнути через 15 років

Крім того, може знадобитися медична довідка про відсутність захворювання на коронавірус, без якої в Таїланді можуть відмовити у реєстрації на рейс.

“Порушення викладених вище та інших норм закону Таїланду про інфекційні хвороби каратиметься штрафом до 3 тис. 300 доларів США або позбавлення волі на строк до одного року”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство закордонних справ закликає українців утриматися від туристичних подорожей до країн, уражених коронавірусом, зокрема Єгипту, Таїланду, окремих регіонів Греції.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *