Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

КИЇВ. 16 липня. УНН. Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у четвер провів у Києві зустріч з єгипетською делегацією на чолі з міністром туризму та старожитностей Арабської Республіки Єгипет Халедом аль-Анані. Сторони обговорили співпрацю у сферах туризму, культури та інвестицій, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби МЗС України.



“Сторони обговорили питання поетапного відновлення туристичної діяльності та забезпечення безпечних умов перебування українських туристів в Єгипті в умовах світової пандемії COVID-19, а також захисту прав та інтересів громадян України, працевлаштованих у сфері туризму на території АРЄ”, – повідомили у МЗС.

Читати  Не нюхати їжу та не різати пасту: 10 цікавих табу за столом у різних країнах

Зазначається також, що сторони домовилися опрацювати проекти двох меморандумів у сфері туризму та культурно-історичної спадщини. Делегації обговорили можливість організації українських культурних заходів та розширення використання української мови у туристичних регіонах Єгипту.

Зі слів дипломатів, у зустрічі також взяли участь посадовці низки державних установ України та представники туристичного бізнесу України.

Окрема увага була приділена перспективам подальшого розвитку двосторонньої співпраці у галузях торгівлі та інвестицій. Заступник міністра закликав єгипетську сторону до активної участі в інвестиційній діяльності та проектах з приватизації на території України.

Читати  Названі найкращі країни світу для подорожей поодинці

Боднар також висловив вдячність єгипетській стороні за всебічне сприяння в оперативній організації евакуації та повернення на батьківщину у березні цього року понад 32 тисяч українських туристів з Єгипту через загрозу поширення коронавірусу.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *