Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Коронавірус продовжує свій смертоносний хід по планеті. Першою європейською країною, де інфекція поширилася по-справжньому масово, стала Італія. На даний момент відомо про 1694 заражених, померли 34 людини. Про те, що прямо зараз відбувається в Мілані, нам розповіла російськомовна жителька міста.



Чи змінилася життя на півночі Італії (зокрема, в Мілані) у зв’язку з поширенням коронавируса? Чи є якісь обмеження / заборони з боку влади для місцевих жителів?
У Мілані на тиждень призупинено роботу шкіл, зараз розглядають можливість продовження карантину ще на тиждень. На цей же термін закрили церкви, театри, музеї. Обмежили час роботи ресторанів, кафе і дискотек – до 18:00. Скасували масові заходи і футбольні матчі. Саме місто на карантин не закрили. Трохи скорочено кількість поїздів або рейсів, але тим не менше переміщатися можна. Метро відкрито, говорять, людей в ці дні там менше.

Людей в масках на вулиці одиниці. Компанії дали можливість співробітникам за бажанням працювати з дому. Для деяких це необхідність: дитячі сади і школи тиждень не працювали. Я скористалася такою можливістю, але не тому, що злякалася вірусу: просто давно хотіла спробувати працювати з дому.

Як інформація про поширення коронавирусу на півночі Італії вплинула на туризм? Чи відчувається спад кількості туристів?
Деякі блогери-екскурсоводи відзначають зниження кількості туристів. Судячи з фотографій з туристичних місць, багато хто все-таки користуються ситуацією затишшя і летять фотографуватися в локації, які зазвичай переповнені мандрівниками.

Як до ситуації ставляться самі італійці? Чи є паніка, настороженість?
У перші дні все тут постійно моніторили цифри, темпи зростання кількості хворих, але потім набридло. Мої знайомі і колеги в більшості своїй залишилися працювати в офісі і продовжують нормально ходити за покупками, в їдальню на обід – в загальному, живемо нормальним життям.

Єдиний неприємний момент був, коли ця історія тільки потрапила в ЗМІ: народ, запанікувавши, побіг в магазини закуповуватися продуктами і водою. У той день з полиць змели всі, і ті, хто прийшли пізніше, побачили апокаліптичну картину. У сторіз Інстаграма сміялися над тим, що з полиць зникли всі види пасти крім «фарфалле». Очевидно, ми нарешті з’ясували, який вигляд пасти найнепопулярніший. 🙂

Маски і дезінфікуючі засоби для рук були в аптеках в невеликій кількості, їх відразу розкупили, і потім в продажу вони не з’явилися, а тепер уже нікому і не треба. Кажуть, що досить якомога частіше мити руки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *