Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Українці, які повертаються з країн, що входять до “червоної” зони по коронавірусу, зобов’язані пройти двотижневу самоізоляцію вдома. Або можна самостійно зробити ПЛР-тест. Про це на брифінгу 10 липня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.



У списку країн “червоної” зони по коронавірусу зараз перебуває 61 країна, серед них: Албанія, Чорногорія, Єгипет, ОАЕ, Болгарія, Ізраїль, Чехія, Франція, США та інші. Після повернення з цих країн українці повинні пройти 14-денну самоізоляцію і встановити додаток “Дій вдома” на своєму телефоні. Щоб не відбувати 14-денний карантин, можна надати негативний ПЛР-тест на COVID-19.

Читати  Освіжаючий смак історії: як Китай популяризує свою культуру за допомогою морозива

Цей тест туристи повинні зробити власним коштом в лабораторії, обов’язково акредитованій Центром громадського здоров’я. Повний список акредитованих лабораторій можна подивитися на сайті ЦОЗ.

У разі негативного тесту, лабораторія відразу повідомляє результат в ЦГЗ і людина виключається зі списку осіб, що проходять самоізоляцію. Така людина отримає автоматичне повідомлення в додатку “Дій вдома” і зможе припинити самоізоляцію.

Читати  Зеленський закликав українців їхати до Туреччини на відпочинок

“Важливо, щоб був зазначений актуальний номер телефону при здачі цього тесту”, – підкреслив Степанов.

Дізнатися, чи знаходиться обрана вами для подорожі країна в “червоній” або в “зеленій” зоні можна на сайті МОЗ. Зараз в списку “зеленої” зони знаходяться Хорватія, Туреччина та Сербія.

Нагадаємо, що з “зелених” країн можна в’їжджати до України без обмежень, проте іноземці при цьому повинні мати страховий поліс, який покриває лікування COVID-19.

Читати  Три південні області України спільно розвиватимуть туризм

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *