Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Природа західної України викликає захват і бажання залишитися там якомога довше. Цьогоріч, через пандемію COVID-19 і закриті кордони, в українців з’явився час краще дослідити найкрасивіші куточки нашої країни, чим ми й рекомендуємо скористатися.



Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про місця для селфі: 28 пам’яток України.

Планувати поїздку на західну Україну потрібно заздалегідь і якомога ретельніше, незалежно від того, їдете ви власним авто, чи маєте намір провести певний час як піший турист. Головне в питанні куди поїхати на західну Україну влітку – побудувати маршрут і продумати все до деталей. Ось декілька цікавих місць, які ви точно захочете відвідати.

Урицькі скелі і Тустань

Одним з найвідоміших місць національного парку “Сколівські Бескиди” є залишки стародавньої фортеці Тустань серед так званих Урицьких скель. Дивної форми скелі, утворені десятки мільйонів років тому, сьогодні виглядають так, ніби якісь давні велетні грали камінням, складаючи пірамідки, і так все й залишили.

Читати  10 порад туристам-початківцям від мандрівника Дмитра Комарова, які стануть у пригоді

На самих скелях збереглися петрогліфи – висічені в камені малюнки, що зображають Сонце, тварин, людей та інші символи. Словом, нудьгувати не випадає, тут можна цікаво провести цілий день і дізнатися для себе багато нового.

Заповідник Розточчя

Природний заповідник Розточчя – ще одна природна скарбниця недалеко від Львова. Територія заповідника охоплює понад 2 тис гектарів, а на північному сході Розточчя межує з Яворівським національним природним парком.

У заповіднику можна зустріти безліч рідкісних видів рослин і тварин, зокрема червонокнижні, такі як горностай, лелека чорний, махаон тощо. Обов’язково долучіть до свого маршруту це місце.

Озеро Задорожнє

За 40 км від Львова розташоване озеро Задорожнє, де можна добре відпочити усією сім’єю. Це не унікальне, але дуже приємне місце для літнього часу на природі.

Читати  Скільки коштує відпочинок на гірськолижних курортах в Європі: найбюджетніші тури

Навколо озера облаштовано необхідну інфраструктуру. Тут є магазини і кафе, дитячий майданчик, волейбольне поле. Навколо озера також є можливість орендувати житло, щоб заночувати. Є навіть цілий місцевий яхт-клуб.

Костел Усіх Святих

Не найпопулярніша відповідь на запитання “куди поїхати в Україні влітку”, але безумовно одна з найбільш неординарних. Це Костел Усіх Святих, який розташований в селі Годовиця, Львівської області. Один з найкращих зразків барокових храмів, творіння відомого архітектора Бернарда Меретина і геніального скульптора Іоанна Георгія Пінзеля.

На стінах і склепіннях костелу досі є фрагменти фресок кінця XVIII століття. Незважаючи на те, що храм перебуває у напівзруйнованому стані, він приваблює туристів своєю загадковістю та історією.

Читати  Що робити українцям, які повертаються з країн "червоної" зони: відповідь МОЗ

Ялинський водоспад

Найвищий однокаскадний водоспад в Карпатах. Якщо не знаєте, куди поїхати влітку в Карпати, вибирайте цей напрямок. Від села Ділове до Ялинського водоспаду 8 км. Стежка маркована, але через перепад висот дорога займає приблизно 2-3 години.

Місця там дуже мальовничі. Ялинський водоспад є частиною Рахівських гір, висота яких 26 метрів.

Ворохта

Більшість вирішує куди поїхати влітку на західну Україну, обираючи стандартні маршрути. Ми радимо заїхати у Ворохту. Це також місце для відпочинку в Карпатах, але не таке популярне серед туристів, як, наприклад, Буковель.

Ворохта лежить на висоті 850 метрів над рівнем моря. Найближчі гори – Піп Іван, Говерла, Кукул. Влітку в Ворохті можна подивитися на кам’яні мости-віадуки, позбирати білі гриби, малину, чорницю, покататися верхи, піднятися на Говерлу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *