Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Дівчина опублікувала в фейсбуці фотографію з пляжу, де знайшла незвичайну істоту-желешку. Як з’ясувалося, розчулюватися йому рано: лайки воно зібрало, але в коментарях негайно припустили, що це симпатичне фіолетове желе несе смерть.



У групі австралійського міста Байрон-Бей в фейсбуці частенько обговорюють останні новини, задають питання про район та вітають один одного зі святами. 15 грудня дівчина на ім’я Джоді Клауз теж вирішила поділитися враженнями зі своєю пляжної прогулянки, і під її пост збіглися захоплюватися сусіди. На фотографіях було щось фіолетове, відпочиваюче під сонечком на піску, що тут же породило кумедні асоціації і питання.

Читати  Авіакомпанія Qantas продає квитки "у нікуди": вартість таємничого рейсу

Насправді розгадка походження желешкі криється в місці, де було знято фото: з високою ймовірністю на берег прибило дуже рідкісну медузу. По одному виду не можна визначити точно, але морський біолог Джуліан Урібе-Паламіні припустив, що це Цефея – різновид корономедуз. Він розповів виданню Daily Mail, що глибоководних істот можна побачити дуже і дуже рідко. Вчений навіть закликав обов’язково ділитися такими знахідками:

Якщо люди будуть більше ділитися інформацією, це допоможе біологам відстежити поширення і зрозуміти частоту і сезонність, з якою можна спостерігати за такими тваринами.

Втім, дослідник не відповів на найважливіше питання: чи може фіолетове желе вбити людину? Може, але точно не ця медуза з фотографії. Цефеі самі по собі надзвичайно отруйні, але безпечні для людей, і живуть вони досить далеко від берегів. До речі, в коментарях не дарма запитали про смак – корономедуз подають як делікатес в Китаї і Японії.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *